vijesti

Najbolja kava na svijetu

Prva jutarnja šalica kave! I prekrasni miris koji se širi iz vašeg aparata za kavu i uvijek vas oraspoloži! No, kao što je slučaj s čajem, nisu sve kave iste. Kako biste bili sigurni da više nikad nećete pogriješiti, pridružite nam se na putovanju svijetom kave!

Worlds-best-coffees-766x1024

 

Južna Amerika – El Dorado za poznavatelje kave

Kolumbija, Meksiko, Honduras i Gvatemala proizvode kavu i u ovim ćete zemljama pronaći neke od najboljih sorti kave na svijetu. Stručnjaci tvrde da se najbolja kava na svijetu proizvodi u Kolumbiji – na visini od preko 2 000 metara! No, poznavatelji kave također će vam reći da se jednako sjajna kava dobiva i u jednoj Afričkoj državi – Etiopiji. Etiopijska kava ima voćnu i cvjetnu notu koja je čini savršenim pratiteljem finog jela!

Iako gotova sve najbolje svjetske kave dolaze iz srednje Amerike, vjerojatno najskuplja vrsta dolazi iz Azije. Kopi Luwak se dobiva od sjemenki bobica kave koje je probavila  civet mačka. Ova je kava vrlo rijetka i fascinantna te je postala luksuzni proizvod koji mogu probati samo odabrani.

ljubiteljima čaja, svaki kavopija ima vlastite favorite, ovisno o osobnom ukusu, prosudbi i raspoloženju. Ako volite blagu kavu, vjerojatno će vam se svidjeti slavna jamajčanska Blue Mountain i Papillon Bleu s Guadeloupea – koja je idealna za café latte.