vijesti

Pravilo br. 1: Jedite raznoliko i uravnoteženo

Kod uravnotežene prehrane raznolikost je zaista začin života! Suprotno uvriježenom mišljenju, čak i kad ste na dijeti potrebno je jesti ugljikohidrate. Idealna uravnotežena prehrana sastoji se od 15% bjelančevina, 50-55% ugljikohidrata i 30-35% masti. Naravno, pod ugljikohidratima ne podrazumijevamo slatkiše!

Jednostavno, jedite više voća i povrća!

Ponekad je teško jesti  5 porcija voća i povrća dnevno. Srećom, postoje brojni recepti i tehnike pomoću kojih svojim jelima možete dodati malo čarolije i uživati u uravnoteženoj prehrani. Primjerice, ako imate kuhalo na paru Vitacuisine, možete na zdravi način kuhati povrće, meso, ribu i deserte uz zadržavanje okusa. Budite kreativni i igrajte se s okusima. Otkrijte davno zaboravljeno povrće, kombinirajte različite boje i sve to jednostavno skuhajte u kuhalu na paru.

Nisu svi ugljikohidrati jednaki!

Vaše tijelo treba ugljikohidrate, ali ne bilo kakve! Kruh, žitarice i krumpiri ne mogu sve. Ako vam se za večeru jedu krumpirići , zašto ga ne pripremiti  s manje ulja? Primjerice, s fritezom ActiFry, možete pripremati krumpire i/ili batate na zdrav način.

Rule-1-healthy-balance-1024x682

Raznovrsnost hrane je važna, ali ne zaboravite da morate i piti! Radi pravilne hidratacije tijela, pijte vodu u svim oblicima: pijte biljne čajeve, flaširanu vodu, čaj… Ovisi o vama!

Odaberite poveznicu u nastavku za ukusne i uravnotežene recepte